Kersenseizoen 2022 is gestart nu het mooie weer gekomen is. Helaas moeten we nog wel op de Hollandse kersen wachten maar die zijn er al met 3 maanden (medio juni 2022) in onze fruitboxen, de Streekvers winkel en op kersenonline.nl te bestellen.

Op dit moment zijn wij druk bezig met de voorbereidingen in de kersenboomgaard voor het kersenseizoen 2022. Boven de bomen wordt een stellage gebouwd, deze is maar liefst 4 a 5 meter hoog. Deze wordt stevig vast gezet zodat ze bestemd zijn tegen de harde wind in Nederland. Met een goede maand komen de bomen in de kersenbloesem te staan.

Vlak voordat de kersenbloesem er is zullen we de stellage voorzien van vogelnetten en plastic. Hierdoor blijven de kersenbomen en uiteindelijk de lekkere kersen bescherm tegen zowel de vogels als de regen. Regen? Inderdaad ook tegen regen, want wanneer kersen bijna rijp zijn en het gaat regen in Nederland dan zuigen de kersen vocht op. Hierdoor zullen de kersen scheuren en minder van kwaliteit zijn. Dit alles voorkomen we door de kersenstellage te bouwen en te gebruiken wanneer nodig.

Nog eventjes geduld tot juni 2022 en dan zijn er genoeg kersen in de bijna 8 hectare (80.000 m2 groot!!) kersenboomgaard.