MAATSCHAPPELIJK

VERANTWOORD ONDERNEMEN (MVO).

MAATSCHAPPELIJK

VERANTWOORD ONDERNEMEN (MVO).

Streekvers is zich bewust van haar rol in de maatschappij. Als ondernemer en leverancier van fruit, groente en aardappelen willen wij het goede voorbeeld geven. Bekijk hieronder onze doelstellingen voor Maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Géén abonnement

Vers garantie

Levering op locatie

Een eerlijke prijs

Doelstellingen maatschappelijk verantwoord ondernemen

Lokaal ondernemen

Bij samenwerkingen kiezen wij waar mogelijk voor een lokale ondernemer met ambacht en passie, waardoor tegelijkertijd de lokale economie versterkt wordt. De telers waar we mee samenwerken zijn lokale MBT-telers (milieubewuste teelt). Door rechtstreeks bij de telers in te kopen kunnen er eerlijke afspraken gemaakt worden en krijgen wij het fruit zo vers mogelijk binnen. Hierdoor zijn er minder handelingen voor het fruit nodig en beperken we de uitstoot van Co2.

Logo IKKOOPLOKAAL
Streekvers fruitboxen bestellen online

Verpakkingsmateriaal

Bij het inpakken en verpakken van onze producten maken we zoveel mogelijk gebruik van duurzame en herbruikbare materialen. Zo wordt het product in houten kisten geleverd die in de sociale werkplaats worden gemaakt. De lege kisten worden bij nieuwe leveringen weer meegenomen en hergebruikt. Ook kapotte kisten worden hersteld en hergebruikt. Voor thuisleveringen gebruiken we zoveel mogelijk oude verpakkingen. Zo is er zo min mogelijk verspilling en afval.

Voedselverspilling

Als Streekvers onderneming zijn wij tegen voedselverspilling. Wij kunnen leveringen wekelijks aanpassen op aantallen zodat er zo min mogelijk overblijft of wordt weggegooid. Ook zorgen wij voor verse producten die lang lekker blijven voor een eerlijke prijs. Wij bieden de mogelijkheid om het fruit op maat te leveren zodat de klant zelf kan aangeven wat zij lekker vindt. Zo voorkomen wij dat er producten geleverd worden die klanten niet consumeren of blijven liggen. Daarnaast komen rest producten op de website Too Good To Go. Zo kunnen mensen voor een kleine prijs genieten van 2e keus fruit. Overige producten worden in boxen verdeeld en bij de voedselbank of de lokale kinderboerderij gedoneerd.

samen tegen voedselverspilling

Routeplanning en transport

Bij de planning van onze routes maken we gebruik van een routeplanner om voor ons de meest efficiënt en ecologische route te bepalen. Onze bezorgingen worden gekoppeld om zo min mogelijk extra dagen te rijden. Zo voorkomen we de meer uitstoot en beperken we het brandstofgebruik. Onze nieuwe voertuigen zijn duurzamer en zuiniger. We tanken HVO100 diesel dat is gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen en levert tot wel 90% reductie van uitstoot ten opzichte van gebruik van fossiele diesel. Om minder uitstoot te garanderen werken wij bij klanten buiten de regio met lokale telers in heel Nederland samen.

Onderwijs

Regelmatig gaan we langs bij scholen uit de omgeving om ze mee te nemen in de rijke wereld van groente en fruit. Bewust worden van gezonde voeding en kennismaken met onbekende/vergeten groente en fruit spelen hierbij een belangrijke rol. Lees hier meer over ons aanbod fruit op school.

Presentatie op school

Bedrijfspand

Ons bedrijfspand en het kantoor zijn helemaal gericht op de toekomst met energielabel A+. Het pand is volledig uitgerust met zonnepanelen. Alle vloeren in de loodsen zijn voorzien van vloerverwarming. De rest van het pand en het kantoor verwarmen we zoveel mogelijk elektrisch. In en om het hele bedrijfspand is LED-verlichting gebruikt met bewegingssensoren. Het licht brandt dus alleen wanneer het nodig is.

Certificering

  • Faitrade producten in het assortiment

  • Global GAP gecertificeerd

  • ISO