Fruit op school

Schoolfruit | Groente kinderopvang – Streekvers

Heerlijk gezond fruit voor scholen, kinderopvang, naschoolse opvang en alle bedrijven die met kinderen werken. Door schoolfruit en -groente worden kinderen blijer, leren ze goed eten en blijven ze gezonder. In het schoolfruitpakket zitten diverse lekkernijen uit de Streek en zoveel mogelijk direct van de teler. U kunt ook kiezen voor diverse schoolfruit- en groentesoorten, zoals peren, mandarijnen, mini komkommers, appels, sinaasappels, mineola’s. Interesse? Kom met ons in contact! Of lees rustig verder op deze pagina.

Welk aanbod heeft Streekvers van schoolfruit- en groente?

Groenten: Cherry Tomaat, Tomaat, Snack Paprika, Paprika, Mini Komkommer, Komkommer, Waspeen etc.

Fruit: Mandarijn, Appel, Sinaasappel, Peer, Meloen, Druiven, Kiwi, Grapefruit (kleine hoeveelheid), Ananas, Banaan, en Mineola. Ook zijn er in het seizoen bijv. Pruim, Perzik, Nectarine etc. te krijgen. Het minimale gewicht van de groenten en fruit zijn 75 gram per portie. Al het schoolfruit en schoolgroente zijn kwaliteitsklasse 1 of excellent en zijn vers van de teler.

Onze pakketen variëren wekelijks om voor afwisseling te zorgen. In de pakketten zit minimaal 20% tot 25% groente het overige deel is gevuld met heerlijk fruit zoals appels, bananen, mandarijnen en seizoensfruit. Maatwerk is ook mogelijk zonder groente, meer appel, andere soorten, vraag naar de mogelijkheden.

Wanneer leveren wij bij u?

Streekvers levert elke maandag, dinsdag, woensdag of in overleg kunnen we veel betekenen. Mocht het handig zijn op een andere dag, dan kunnen wij altijd met u meedenken! Overal in Nederland, behalve op de (Wadden)eilanden.

Vraag een schoolfruit startpakket bij ons aan! 

Wat zijn de kosten van schoolfruit?

De kosten voor schoolfruit en -groente kunt u zelf bepalen a.d.h.v. uw budget. De minimale periode van leveren is bij ons 6 weken. Afhankelijk van de periode, het aantal leerlingen en de fruitsoorten, doen we vrijblijvende een voorstel tot u.

Bij ons is een portie ook een portie, dus 1 appel/peer/sinaasappel etc. is 1 portie per kind.

U betaald achteraf op rekening of wat u voldoet de betaling bij levering.

Geen abonnement bij Streekvers

Bij ons heeft u géén abonnement. We gaan voor kwaliteit en willen niet dat u onnodig aan ons vast zit. Eerlijk = Eerlijk, wanneer het schoolfruit of -groente u niet bevalt dan zegt u probleemloos bij ons af en de levering zullen wij dan annuleren (minimaal 1 week voor levering afmelden).

Vakantie geen fruit nodig, geen probleem, we komen na de vakantie graag weer langs.

Waar leveren wij?

Streekvers is de landelijke vers leverancier uit Flevoland. We leveren door heel Nederland wekelijks verse groente en fruit, met regionale collega’s of door ons eigen vervoer

Zo komen de versproducten altijd uit uw buurt. Ons eigen vervoer bevat het gebied Flevoland, Overijssel, Gelderland, Friesland en Drenthe en omstreken. Plaatsen die wij leveren zijn onder meer: Almere, Zwolle, Apeldoorn, Heerenveen, Emmeloord, Assen, Kampen, Utrecht, Amsterdam, Leeuwarden, Lemmer, Harderwijk, Dronten, Apeldoorn, Lelystad, Amersfoort etc. Tevens hebben wij de mogelijkheid om landelijk te leveren in samenwerking met onze collega’s en vaste transporteur.

Vraag een vrijblijvende offerte voor fruit op school, fruit voor kinderopvang of bso aan.

Komt u bij ons langs met uw klas? Kom bij de boer, IVN natuur educatie. Kinderen en jeugd van 0 tot 18 kunnen leren over gezonde voeding.

Waar staan we voor?

 • vers schoolfruit bezorgen wij waar u wilt;

 • een ruim gevarieerd aanbod;

 • géén abonnement;

 • direct leveren vanuit uw regio, landelijke dekking;

 • vers-garantie;

 • servicegericht;

 • géén abonnement, dus een weekje geen schoolfruit is geen probleem;

 • achteraf betalen d.m.v. maandelijkse facturatie;

 • wij leveren al onze producten rechtstreeks van gecertificeerde en duurzame producenten uit de regio;

 • hoge servicegraad en webwinkelkeur;

 • stipte levering: samen bepalen we wanneer jullie het fruit ontvangen op school of de opvang. Daarnaast leveren wij circa 60 km rondom Flevoland met onze vers fruit bussen;

 • wij werken volgens het kwaliteitssysteem GLOBAL-CAP. Alle producten worden nauwlettend gevolgd tijdens het productieproces. Zo weet u waar het vandaan komt;

Schoolfruit voor gezonde kinderen

Schoolfruit is onmisbaar voor gezonde kinderen. Fruit voor leerlingen zorgt er namelijk voor dat ze al op jonge leeftijd fruit en groenten leren eten. Streekvers is de leverancier van schoolfruit in Nederland. Wij leveren dan ook dagelijks schoolfruit door heel Nederland. Het doel van schoolfruit is om leerlingen kennis te laten maken met een verscheidenheid aan producten die ze anders misschien niet zouden kunnen proeven.

Fruit in de klas helpt een betere schoolomgeving te creëren door gezondere voedselkeuzes aan te bieden, als ook de verscheidenheid aan groenten en fruit die kinderen te zien krijgen uit te breiden. Bovendien verhoogt het ook de consumptie van groenten en fruit door kinderen. Vers fruit en verse groentes bevatten weinig vet en calorieën. Eén op de drie kinderen heeft overgewicht of obesitas. Grotendeels veroorzaakt door ongezonde diëten, die veel vet en calorieën en weinig voedingsstoffen bevatten.

Veel fruit eten op school is een manier om de calorie-inname van een kind te verlagen, wat kan helpen ongezonde gewichtstoename te voorkomen of overtollige kilo’s kwijt te raken. Het vervangen van calorierijke en vetrijke tussendoortjes door vers fruit, kan het aantal calorieën in het dieet van een kind aanzienlijk verminderen. Bovendien ondersteunt een gezonde en evenwichtige voeding de ontwikkeling van de hersenen. Door het consumeren van veel vers fruit kan de prestaties van een kind op school verbeteren. We stellen graag een schoolfruit programma met u op, neem daarvoor contact op met Streekvers.

Groente en fruit op school en kinderopvang

Groente en fruit op school mag niet ontbreken. Door een verscheidenheid aan gratis verse groente en fruit op school aan te bieden raken leerlingen vertrouwd met deze optie. Het is een effectieve en creatieve manier om verse groenten en fruit als gezonde snackoptie te introduceren. Wilt u ook gezonde groente en fruit snacks aanbieden op school, kinderdagverblijf of kinderopvang? Of een schoolfruitbeleid opstellen met kinderappels, bananen en snoepwortels? Neem dan zeker eens contact op met Streekvers!

Niet alleen op school hoort groente en fruit erbij, maar ook gastouder fruit, fruit op de kinderopvang of verse groente en fruit thuis zorgt ervoor dat kinderen gezonder worden en blijven. Te veel suikers, vetten en calorieën is slecht voor ons lichaam. Door kinderen op jonge leeftijd te leren dat vers fruit en groentes lekkere tussendoortjes zijn, nemen zij dit ook mee wanneer ze ouder zijn.

Groente en fruit op school, thuis of op de kinderopvang is één van de belangrijkste onderdelen van het dieet van een kind. Het bevat weinig vet, is laag aan calorieën en levert bovendien belangrijke voedingsstoffen die een kind nodig heeft om te groeien. Kinderfruit helpt een kind ook te beschermen tegen bepaalde ziekten en aandoeningen. Leerlingen in de basisschoolleeftijd hebben elke dag tussen de 1 en 1,5 stuks fruit nodig en tieners moeten tussen de 1,5 en 2 stuks fruit binnenkrijgen. Vraag ons naar de kosten voor schoolfruit levering.

Fruit op school: kleine verandering met groot effect

De toegang tot vers fruit op school vergroten is een kleine maar belangrijke verandering, die een groot effect kan hebben op de gezondheid van onze kinderen. Wilt u als school ook fruit voor leerlingen aanbieden? Werk dan samen met Streekvers, waarbij we een samenwerkingsverband opzetten om gezond eten op school te bevorderen. School is immers de plaats waar kinderen tot 40% van hun dagelijkse voedselinname nuttigen. En biedt dus een uitstekende gelegenheid om gezond eten aan te moedigen.

Vers fruit eten op school is een voedzame bron van vezels, waar veel kinderen niet genoeg van binnenkrijgen in hun dagelijkse voeding. Vezels helpen het spijsverteringsstelsel van een kind normaal te laten werken, waardoor het minder kans heeft op constipatie. Als een kind voldoende vezels in zijn voeding krijgt, loopt hij ook een kleiner risico op hartziekten, diabetes type 2 en zwaarlijvigheid. Daarom is fruit op school en ook thuis zo belangrijk.

Daarnaast zorgen de vitaminen en mineralen in fruit ervoor dat de nieren van een kind normaal blijven werken, waardoor het risico op nierstenen afneemt. Ook helpt het een kind botmassa op te bouwen. Een dieet rijk aan fruit kan het levenslange risico op bepaalde soorten kanker, zoals keel-, slokdarm- en maagkanker, verminderen. Om al deze gezondheidsvoordelen wilt u gewoon fruit op school aanbieden. Neem voor meer informatie over vers fruit op school contact op met Streekvers.

Wat zeggen anderen over Streekvers?

Wat zeggen anderen over Streekvers?

Wij doen er alles aan om onze klanten tevreden te stellen. Kennis maken met onze online groente & fruit winkel? Maak dan eens gebruik van de Proefbox!