Fruit op je werk

Uiteraard komen wij het vers fruit op je werk bezorgen..

Inleiding

Als het gaat om productiviteit en welzijn op de werkvloer, wordt vaak over het hoofd gezien hoe belangrijk voeding is. Het eten van gezonde snacks kan een groot verschil maken in onze energieniveaus, concentratie en algemeen welzijn. In dit artikel duiken we dieper in op de voordelen van het hebben van fruit op het werk en hoe dit kan bijdragen aan een gezonde en gelukkige werkomgeving.


1. Waarom Fruit op het Werk?

1.1 Verbetering van de Gezondheid

Fruit zit boordevol essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en antioxidanten die ons immuunsysteem versterken en ziektes helpen bestrijden.

1.2 Verhoogde Energie

Het consumeren van fruit kan directe energieboosts geven, waardoor werknemers zich alerter en productiever voelen gedurende de werkdag.

1.3 Stimulatie van Creativiteit

De natuurlijke suikers in fruit kunnen de hersenfunctie verbeteren en creativiteit stimuleren, waardoor werknemers beter in staat zijn om nieuwe ideeën te genereren.

1.4 Bijdrage aan Gewichtsbeheersing

Fruit is een gezonde en voedzame snackoptie die kan helpen bij het beheersen van het gewicht en het verminderen van het verlangen naar ongezonde tussendoortjes.


2. Het Creëren van een Fruitvriendelijke Werkomgeving

2.1 Aanbieden van Verscheidenheid

Zorg ervoor dat er een breed scala aan fruit beschikbaar is, zodat werknemers kunnen kiezen uit verschillende smaken en texturen.

2.2 Toegankelijkheid Vergroten

Plaats fruit op strategische locaties binnen de werkomgeving, zoals in de kantine, vergaderruimtes en pantry’s, om de toegankelijkheid te vergroten.

2.3 Educatie en Bewustwording

Informeer werknemers over de voordelen van fruitconsumptie en moedig hen aan om gezonde keuzes te maken door middel van workshops, nieuwsbrieven en posters.

2.4 Stimuleren van Sociale Interactie

Creëer een gezonde en positieve bedrijfscultuur door het delen van fruit te stimuleren en informele fruitpauzes te organiseren waar werknemers elkaar kunnen ontmoeten en verbinden.


3. Praktische Tips voor het Integreren van Fruit op het Werk

3.1 Planning en Budgettering

Maak een plan en budget voor het regelmatig inkopen van verse seizoensgebonden vruchten om verspilling te minimaliseren en kosten te beheersen.

3.2 Samenwerking met Leveranciers

Werk samen met lokale leveranciers en boerderijen om kwalitatief hoogwaardige en verse producten te verkrijgen die bijdragen aan een duurzame bedrijfsvoering.

3.3 Gezonde Alternatieven Bieden

Naast vers fruit, overweeg ook het aanbieden van gedroogd fruit, noten en gezonde snacks om tegemoet te komen aan verschillende smaken en dieetbehoeften.

3.4 Feedback Verzamelen

Betrek werknemers bij het proces door regelmatig feedback te verzamelen over de beschikbaarheid en kwaliteit van het fruit, en pas indien nodig het aanbod aan.


4. Conclusie

Het hebben van fruit op de werkplek gaat verder dan alleen het bevredigen van de honger; het is een investering in de gezondheid en productiviteit van werknemers. Door een fruitvriendelijke werkomgeving te creëren en praktische tips toe te passen, kunnen organisaties een positieve impact hebben op het welzijn en de tevredenheid van hun team.


Veelgestelde Vragen (FAQ’s)

 1. Is het aanbieden van fruit op het werk duur?
  • Hoewel er kosten zijn verbonden aan het aanbieden van fruit, kunnen de voordelen voor de gezondheid en productiviteit van werknemers opwegen tegen de kosten op lange termijn.
 2. Welke soorten fruit zijn het meest geschikt voor op de werkplek?
  • Het is ideaal om een mix van seizoensgebonden fruit aan te bieden, zoals appels, bananen, druiven, en citrusvruchten, omdat deze lang meegaan en een brede acceptatie hebben.
 3. Hoe kan ik ervoor zorgen dat het fruit vers blijft?
  • Door fruit op de juiste manier op te slaan, zoals in koelkasten of fruitmanden, en regelmatig de voorraad te controleren en aan te vullen, kan de versheid worden behouden.
 4. Zijn er alternatieven voor vers fruit voor werknemers met specifieke dieetbehoeften?
  • Ja, naast vers fruit kunnen gedroogd fruit, noten, en groente-opties worden aangeboden om tegemoet te komen aan verschillende dieetbehoeften.
 5. Hoe kan ik het fruitaanbod afstemmen op de voorkeuren van mijn werknemers?
  • Door regelmatig feedback te verzamelen en te luisteren naar de voorkeuren van werknemers, kunt u het fruitaanbod aanpassen en diversifiëren om aan hun behoeften te voldoen.

Fruit op je werk bestellen

Fruit op je werk bestellen doe je bij Streekvers. De trend van gezond eten blijft groeien in Nederland. We hebben het niet alleen over dieet rages, groene smoothies of selderij sapjes, maar over ouderwets gezond eten. Dat betekent minder zoetigheid en meer eiwitten, fruit en groenten eten.

Als het gaat om snacks op kantoor, overtreft een box vers fruit snel de populariteit van gratis koekjes, cake en gebak. Een fruitschaal op kantoor is een vast onderdeel van de bedrijfskeuken. Dit biedt tal van voordelen voor je werkplek. Vers fruit is niet alleen lekker, er zijn ook een heleboel lange en korte termijn voordelen van het eten van fruit op je werk, zowel voor de gezondheid van je personeel als voor de werkplek in het algemeen.

Waarom fruit op werk

Fruit op werk weerhoudt ons ervan te snoepen van de ondeugende dingen. We hebben allemaal wel eens last van een middagdipje. Het verlangen naar een ongezonde suikerhap sluipt binnen en je bent meer dan ooit geneigd naar chocolade en snoep te grijpen. Vers fruit op je werk is de beste manier om die ongezonde snackgewoonten te beteugelen.

Vezelrijke vruchten zoals appels, peren en frambozen staan erom bekend dat ze ons na het eten een voller gevoel geven, zodat we minder snel honger krijgen en naar gebak grijpen. Zorg daarom voor je personeel en bestel bij Streekvers geregeld een fruitbox voor op kantoor.

Bij Streekvers kunnen we u helpen door ons uitgebreide aanbod. We hebben diverse fruitboxen waaruit u kunt kiezen waardoor uw wensen binnen uw bedrijf passen. Kies de bezorgdag, soort fruit, frequentie, géén abonnement en volledig ontzorgen! Om de kwaliteit te waarborgen van ons topfruit halen we dagelijks fruit uit onze boomgaard en/of bij de teler en wordt het fruit bezorgd op het werk en thuis, waardoor de fruitbox altijd vers is.

We bieden drie verschillende fruitboxen aan. Het is ook mogelijk om maatwerk fruitbox samen te stellen die past binnen uw bedrijf. We nodigen u dan ook van harte uit om contact met ons op te nemen om uw wensen te bespreken en een offerte op te maken.

Streekvers heeft maatwerk fruitboxen

Voordelen kantoorfruit

De vitamines en mineralen die kantoorfruit bevatten geven het personeel onder andere energie, zorgt voor een gezonde bloeddruk, bestrijdt infecties en ontstekingen.

Wat zit er in ons gezonde kantoorfruit?

• Vitamine C: Een sterke antioxidant die het immuunsysteem beschermt en versterkt. Komt veel voor in alle citrusvruchten.
• Vitamine A: Bestrijdt infecties en ontstekingen en helpt bij de hersen-, hart-, nier- en immuunfunctie. Komt veel voor in steenvruchten zoals abrikozen en nectarines.
• Vitamine E: Versterkt de immuniteit, het gezichtsvermogen en bevordert een gezonde huid. Komt veel voor in bessen en kiwi’s.
• Kalium: Ondersteunt de bloeddruk, de gezondheid van hart en bloedvaten en vermindert vermoeidheid. Komt veel voor in de meeste vruchten. Probeer bananen, sinaasappels, honingmeloen en abrikozen voor een extra dosis.
• Vezels: Voedingsvezels helpen bij de darmgezondheid, het op peil houden van de bloedsuikerspiegel, de algehele gezondheid, en vezels zitten in de meeste vruchten. Probeer appels, bananen, sinaasappels, aardbeien en frambozen voor een boost.

Waarom fruit op werk?

Fruit op werk weerhoudt ons ervan te snoepen van de ondeugende dingen. We hebben allemaal wel eens last van een middagdipje. Het verlangen naar een ongezonde suikerhap sluipt binnen en je bent meer dan ooit geneigd naar chocolade en snoep te grijpen. Vers fruit op je werk is de beste manier om die ongezonde snackgewoonten te beteugelen.

Vezelrijke vruchten zoals appels, peren en frambozen staan erom bekend dat ze ons na het eten een voller gevoel geven, zodat we minder snel honger krijgen en naar gebak grijpen. Zorg daarom voor je personeel en bestel bij Streekvers geregeld een fruitbox voor op kantoor.

Wat zeggen anderen over Streekvers?

Wat zeggen anderen over Streekvers?

Wij doen er alles aan om onze klanten tevreden te stellen. Kennis maken met onze online groente & fruit winkel? Maak dan eens gebruik van de Proefbox!